تبلیغات
پایگاه اطلاع رسانی حجت الاسلام موسوی قهار پایگاه اطلاع رسانی حجت الاسلام موسوی قهار
  • السلام علیک یا قمر بنی بنی هاشم

  • السلام علیک یا ابالفضل العباس

  • جمله مورد نظر را جایگزین نمایید

  • جمله مورد نظر را جایگزین نمایید

  • جمله مورد نظر را جایگزین نمایید

  • جمله مورد نظر را جایگزین نمایید

  • جمله مورد نظر را جایگزین نمایید

  • جمله مورد نظر را جایگزین نمایید

  • جمله مورد نظر را جایگزین نمایید

  • جمله مورد نظر را جایگزین نمایید

  • جمله مورد نظر را جایگزین نمایید

  • جمله مورد نظر را جایگزین نمایید

  • جمله مورد نظر را جایگزین نمایید

خواص سیب زمینی

سیب زمینی به دلیل داشتن مقداری ویتامین C ضد بیماری اسکوربیت و کشور‌هایی که از این گیاه استفاده می‌کردند هیچ‌گاه مردمشان به این بیماری دچار نمی‌شدند.


ساقه‌ی هوایی سیب زمینی دارای بریدگی هایی مرکب از ۷ تا ۱۲ برگچه‌ی اصلی است و در فواصل این برگچه نیز برگچه‌هایی کوچکتر وجود دارد.

انوع مختلف سیب زمینی بر حسب رنگ گل و پوست غده‌های زیر زمینی آن تقسیم بندی می‌شود. در روی پوست سیب زمینی سوراخ‌های کوچکی وجود دارد که دارای جوانه است و این جوانه‌هاست که منشأ گیاه تازه است.

ترکیبات شیمیایی: سیب زمینی دارای اسید‌های آلی مانند اسید سولانئیک، اسید پنتوتانیک و اسید فولیک می‌باشد.

در ۱۰۰ گرم سیب زمینی خام: آب ۷۵ گرم، انرژی ۷۸ کیلوکالری، پروتئین ۰/۲۶ گرم، چربی۰/۱ گرم، مواد نشاسته‌ای ۱۸ گرم، سلولز ۱/۵ میلی گرم، کلسیم۶ میلی گرم،فسفر ۵۰ میلی گرم، پتاسیم ۴۰۷ میلی گرم، آهن ۶/۰۷ میلی گرم، سدیم ۱۴ میلی گرم، منیزیوم ۳۰ میلی گرم، ویتامین آ ۱۰ واحد، ویتامین ب۱  ۰/۱ میلی گرم، ویتامین ب۲ ۰/۳۵ میلی گرم، ویتامین ب۳ ۱ میلی گرم و ویتامین ث ۵/۲ میلی گرم وجود دارد.

سیب زمینی نارس و همچنین برگ، گل و میوه‌ی سیب زمینی دارای کمی آلکالوئید سمی به نام سولانین است. بنا براین باید از مصرف سیب زمینی نارس و نیز برگ و گل و میوه‌ی سیب زمینی خود داری کرد.

خواص دارویی سیب زمینی

۱) برگ و میوه‌ی سیب زمینی به علت داشتن سولانین مخدر و آرام بخش است ولی به علت سمی بودن نباید مورد مصرف داخلی قرار گیردو باید فقط به عنوان ضماد و استعمال خارجی استفاده شود.

۲) سیب زمینی به علت داشتن ویتامین C زیاد برای مقابله با بیماری اسکوربیت به کار می‌رود.

۳) برای تسکین سوختگی‌ها، سیب زمینی خام را رنده کرده و به عنوان ضماد روی قسمت سوختگی بگذارید و هر چند دقیقه آن‌را عوض کنید و ضماد تازه روی آن قرار دهید.

۴) سیب زمینی دارای آنزیم مهار کننده می‌باشد بنا براین ضد سرطان و ضد ویروی است. مخصوصاً سیب زمینی در این مورد از شیر یا سویا قوی‌تر است.

۵) پوست سیب زمینی مانند پوست میوه‌ها و سبزیجات دارای ماده‌ی آنتی اکسیدان است. بنا براین از پیر شدن سلول‌ها و نیز از به وجود آمدن سلول‌های سرطانی جلوگیری می‌کند.

۶) سیب زمینی بهترین دارو برای آن‌هایی است که بدنشان اسیدی است و این‌گونه اشخاص باید سیب زمینی را با پوست و با بخار پخته و بخورند
۷) سیب زمینی داروی خوبی برای از بین بردن تورم است. برای این منظور سیب زمینی‌را خلالی کرده و و در سوپ بریزید و بگذارید تقریباض نیم پز شده و سپس آن‌را بخورید.

۸ سیب زمینی به علت دارا بودن پتاسیم زیاد، تمیز کننده‌ی کبد می‌باشد.

۹) سیب زمینی بدن را جوان می‌کند.

۱۰) سیب زمینی داروی بیماری‌های قلب نیز می‌باشد.

۱۱) برای درمان اسهال سوپ سیب زمینی را با شیر بپزید و آن‌را میل کنید.

طریقه‌ی مصرف

برای استفاده از سیب زمینی اگر آن‌را تکه تکه می‌کنید باید فوراً از آن استفاده کنید زیرا خیلی زود اکسیده می‌شود و خواص خود را از دست می‌دهد.

سیب زمینی را همیشه باید با بخار یا در فر بپزید و یا خام آن‌را میل کنید زیرا خواض آن دست نخورده باقی می‌ماند.

سیب زمینی سرخ شده غیر از اینکه خاصیتی ندارد بلکه برای بدن هم مضر است زیرا سرخ کردن سیب زمینی با روغن آن‌را ثقل الهضم می‌سازد و باعث بیماری‌های مختلف می‌شود.

نکات مهم: افراد مبتلا به مرض قند سیب زمینی را زیر نظر پزشک یا مشاور تغذیه مصرف کنند.

۱- سیب زمینی برای اشخاصی که مبتلا به  بیماری قند هستند مضر است زیرا به علت داشتن نشاسته قند خون را بالا می‌برد و اینگونه اشخاص اگر بخواهند از فوائد سیب زمینی استفاده کنند باید آن‌را تحت نظر پزشک یا متخصص تغذیه مصرف کنند و یا از مصرف آن خوددرای کنند

۲- استفاده از قسمت‌های گیاهی سیب زمینی یا زیاده‌روی در مصرف جوانه و یا آب سیب زمینی مسمومیتی جدی (با علائم تهوع، استفراغ معمولی یا خونی، افت شدید فشار خون، افزایش ضربان قلب در موارد شدید، مشکلات تنفسی یا کلیوی، بی‌نظمی ضربان قلب و حتی مرگ) می‌دهد.

منبع: کتاب راهنمای جامع گیاهان دارویی/جلد دوم/صص۲۵ تا ۲۸/ابتکار دانش/چاپ سوم ۱۳۹۰.





طبقه بندی: مطلب ویژه مبلغین، گزارش، اخلاقی،
برچسب ها: خواص سیب زمینی، ویتامین c، اسکوربیت،
 دوشنبه 12 بهمن 1394  11:50 ق.ظ    سید امیر حسین طباطبایی™